Termeni si Conditii

TERMENI SI CONDITII

Acest site web (numit in continuare "SITE") este administrat de QUANTUM SPORT S.R.L., cu sediul social in Feleacu, CLUJ si punct de lucru in Bucuresti, str. Romulus, nr. 42, avand codul de inregistrare fiscala RO18650588, Nr. ORC: J12/1549/2006, telefon: 0314259819.

QUANTUM SPORT depune eforturi pentru mentinerea corectitudinii informatiilor expuse pe SITE. Promotiile/ofertele prezente pe SITE sunt valabile in limita stocului disponibil.

SITE-ul poate contine si link-uri catre alte site-uri. QUANTUM SPORT nu este responsabila de politica de confidentialitate practicata de acestea precum si de orice alta informatie mentionata pe aceste site-uri.

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

UTILIZATOR: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale;
CLIENT: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza o comanda.

UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii QUANTUM SPORT SRL

COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ULUI de catre un CLIENT, ce intervine ca forma de comunicare intre QUANTUM SPORT si CLIENT.

CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre QUANTUM SPORT, prin care QUANTUM SPORT este de acord sa livreze CLIENTULUI produse si servicii, iar CLIENTUL este de acord efectueze plata acestora.

UTILIZATORII/CLIENTII acestui SITE sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare urmatoare.

Termenii si conditiile urmatoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea SITE-ului supunindu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare.

Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului SITE, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII.

Prin accesarea SITE-ului UTILIZATORII consimt sa respecte termenii si conditiile prezentate in continuare precum si legislatia aplicabila.

1. DERULAREA OPERATIUNILOR DE VANZARE PE SITE. CONTRACTUL

Prin lansarea unei COMENZI pe SITE, CLIENTUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care QUANTUM SPORT isi deruleaza operatiunile pe SITE.

Daca QUANTUM SPORT confirma executarea unei COMENZI, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII. Acceptare comenzii de catre QUANTUM SPORT se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (e-mail) din partea QUANTUM SPORT catre CLIENT, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.

QUANTUM SPORT nu considera in nici un moment o COMANDA neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT.

Asadar, CONTRACTUL intra in vigoare la confirmarea COMENZII de catre QUANTUM SPORT.

Prezentele termene si conditii generale de vanzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat.

2. OBIECTUL CONTRACTULUI.

Obiectul CONTRACTULUI il constituie produsul/produsele si serviciile cu privire la care CLIENTUL si-a exprimat optiunea de a le cumpara, prin generarea unei COMENZI pe SITE confirmata de catre QUANTUM SPORT. Produsul/produsele are/au caracteristicile mentionate de catre QUANTUM SPORT pe SITE.

3. PRETUL CONTRACTULUI.

Pretul produsului/produselor este acela mentionat pe SITE. Pretul poate fi modificat de catre QUANTUM SPORT, in orice moment, fara preaviz.

Pentru a fi aplicabil pretul produsului trebuie sa fie real. Astfel, QUANTUM SPORT atentioneaza asupra faptului exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, QUANTUM SPORT va informa CLIENTUL asupra pretului corect.

Pretul include TVA.

4. MODALITATEA DE LIVRARE.

Livrarea comenzilor se efectueaza prin curier la adresa indicata de dumneavoastra in comanda sau prin ridicarea personala din cele doua puncte de lucru ale firmei:

Bucuresti – str. Romulus, nr. 42, tel: 0314259819

Cluj-Napoca  – Calea Dorobantilor, nr.128, ap.51, tel: 0364105486

5. MODALITATEA DE PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in COMANDA. QUANTUM SPORT va emite catre CLIENT o factura pentru produsele si serviciile ce urmeaza a fi livrate, obligatia CLIENTULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Modalitati de plata:

A. RAMBURS

In cazul in care doriti sa achitati produsele cu numerar in momentul primirii coletului prin curier, puteti alege aceasta modalitate de plata. La ridicarea coletuluii veti achita contravaloarea comenzii si taxele de transport (pentru comenzi cu valoare sub 300 de lei – se aplica taxe de transport).

B. NUMERAR LA RIDICAREA DE LA SEDIUL QUANTUM SPORT

C. ORDIN DE PLATA / VIRAMENT BANCAR

Puteti achita contravaloarea produselor comandate pe baza facturii proforma pe care o primiti prin email la momentul comenzii. Livrarea se va efectua dupa incasarea contravalorii comenzii in contul nostru.

Plata se va efectua de la orice banca in contul de mai jos:

QUANTUM SPORT SRL
Banca Transilvania Cluj
RO03BTRLRONCRT0210686901  
CIF: RO18650588
Referinta: numarul comenzii

Deasemenea puteti depune contravaloarea comenzii dumneavoastra la orice sucursala Banca Transilvania conform datelor de mai sus.

D. PLATA CU CARDUL ONLINE

Puteti plati online, in momentul in care faceti comanda, folosind cardul dumneavoastra prin intermediul sistemului de plati online al Bancii Transilvania, in conditii de deplina siguranta.

Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzactii.

Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie furnizat codul cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului, fara spatii), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura (in functie de card, pot lipsi).

Indiferent de valuta existenta in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii CLIENTULUI.

QUANTUMSPORT va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare la CLIENT.

Proprietatea asupra produselor si serviciilor va fi transferate CLIENTULUI la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului, in locatia indicata in comanda. In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre QUANTUM SPORT sa permita Clientului deschiderea coletelor inainte de semare de livrare.

6. POLITICA DE RETURNARE 

Renuntarea la cumparare se aplica doar clientilor persoane fizice dupa cum urmeaza:

1. Renuntarea la produsele cumparate fara invocarea vreunui motiv (OG 130/2000 – legea comertului la distanta).

Clientul are dreptul sa returneze produsele achizitionate in termen de 10 zile lucratoare fara sa achite prejudicii si fara sa indice cauza. Produsele vor fi returnate in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original, cu etichetele intacte si documentele insotitoare, fara urme ale utilizarii).

Solicitarea de returnare se face in scris pe adresa de email: office@quantumsport.ro in termenul mentionat mai sus cu indicarea contului bancar in care se va restitui contravaloarea produselor. Clientul va achita toate cheltuielile de transport pana la adresa indicata de Quantum Sport.

In cazul incalcarii conditiilor de mai sus, Quantum Sport isi rezerva dreptul de a refuza returul produselor.

2. Produse deteriorate sau defecte in momentul primirii/receptiei.

a. Pentru produsele livrate in colete care prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor.

b. In cazul in care produsul livrat prezinta vicii de fabricatii, va rugam sa ne contactati in termen de 48 ore de la primirea produsului (telefon: 0314259820, emai: office@quantumsport.ro) si vom inlocui produsul defect. Costurile de livrare vor fi suportate de Quantum Sport.

3. Produse livrate gresit

Daca ati primit un alt produs decat cel comandat, va rugamn sa ne contactati in termen de 48 ore si acesta va fi inlocuit cu cel corect. Si in acest caz Costurile de livrare vor fi suportate de Quantum Sport.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original duce la posibilitatea de refuzare a returului sau aplicarea unei taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate.

Nota: Lenjeria intima, sticlele de bauturi nu se pot returna din motive de igiena.

7. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA.

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea COMENZII, cu informarea CLIENTULUI, nefiind necesar acordul acestuia. QUANTUM SPORT va fi intotdeauna responsabil fata de CLIENT pentru toate obligatiile contractuale.

8. TERMENI DE LIVRARE

Livrarea se va efectua prin intermediul companiei de curierat rapid in 2 zile lucratoare din momentul in care primiti confirmarea comenzii prin email sau telefonic.

Acest termen de livrare este valabil pentru produsele aflate pe stoc.  In cazul in care produsele nu sunt pe stoc, Quantum Sport va va contacta si va stabili impreuna cu dumneavoastra termenul de livrare.

9. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

1. QUANTUM SPORT colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP), pe paginile Siteurilor sale, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

•    validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;

•    rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;

•    pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;

•    trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS) si/sau prin apel telefonic;

•    contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;

•    contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;

•    scopuri statistice.

Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca QUANTUM SPORT sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a obtine de la QUANTUM SPORT, printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

a) confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta

b) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

c) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;

d) cererea de incetare a expedierii de mesaje promotionale.

În virtutea înregistrării voluntare pe websitul www.quantumsport.ro sau a accesarii (comandarii) produselor/serviciilor QUANTUM SPORT, Membrul sau Clientul este de acord cu (işi dă consimţământul pentru) procesarea datelor cu caracter personal de către QUANTUM SPORT în propriul sistem informatic, atât manual cât şi automat, în scopurile enunţate la punctul 1, în conformitate cu art.5 alin.1 din Legea nr. 677/2001 privind protectia si prelucrarea datelor personale. Dacă Membrul sau Clientul nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre QUANTUM SPORT, acesta are dreptul de a nu utiliza website-ul şi de a nu oferi companiei QUANTUM SPORT date cu caracter personal.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre QUANTUM SPORT a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre QUANTUM SPORT a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

2. QUANTUM SPORT poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre QUANTUM SPORT pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Membrului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea QUANTUM SPORT si/sau al eventualilor terti cu care QUANTUM SPORT are contracte de parteneriat in acel moment.

3. Clientul are dreptul de a se opune, cu exceptia perioadei derularii unui contract sau pana in momentul in care nu va achita contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de QUANTUM SPORT, colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

4. Pentru exercitarea drepturilor conform pct.3, Clientul sau Membrul se va adresa QUANTUM SPORT, prin accesarea uneia din modalitatile stipulate la “Contact” in cadrul siteului www.quantumsport.ro

5. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul sau Membrul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

6. In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul Bancii Transilvania.

Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online.

7. QUANTUM SPORT nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.

8. Politica de confidentialitate QUANTUM SPORT se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Membru exclusiv pe site. QUANTUM SPORT nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.

9. QUANTUM SPORT se obliga ca datele colectate ale Clientului/Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

10. Exceptie de la prevederile pct. 9 va face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

11. Procesatorul/procesatorii de carduri bancare agreat(i) de catre QUANTUM SPORT are(au) dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

12. QUANTUM SPOPRT garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

13. QUANTUM SPORT  nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.

10. INFORMATII LEGALE

RASPUNDEREA QUANTUM SPORT

QUANTUM SPORT  nu poate fi facuta raspunzatoare pentru nici o pierdere in situatia in care aceasta este cauzata de nerespectarea prezentelor termene si conditii/CONTRACTULUI si celorlalte instructiuni mentionate pe SITE.

QUANTUM SPORT nu raspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii SITE-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri accesibile de pe SITE.

QUANTUM SPORT  nu este responsabila pentru daune de orice fel pe care CLIENTUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre QUANTUM SPORT a oricarei din obligatiile sale conform CONTRACTULUI si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

11. GARANTII
Toate produsele comercializate pe SITE, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

12. FORTA MAJORA.

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

13. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA.

CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre QUANTUM SPORT si CLIENT se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Cluj-Napoca.

14. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Toate materialele integrate in acest SITE sunt proprietatea intelectuala a QUANTUM SPORT. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse, exceptand perioada de care este nevoie sa fie vizualizate online. Totusi, paginile complete ale SITE-ului pot fi tiparite daca sunt destinate a fi folosite in scop strict personal.

Fara a trece cu vederea aplicabilitatea generala a cel mentionate anterior, QUANTUM SPORT poate oferi ocazional oportunitatea de a descarca imagini de fundal, economizoare de ecran sau alte programe utilitare din SITE.