TIBI USERIU in echipa sportivilor CEP Romania

Publicat in: Sportivi Creat de : 19-Aug-2015

TIBI USERIU in echipa sportivilor CEP Romania

Pentru ce vreau eu să alerg 215 km?

Publicat in: Stiri si Noutati Creat de : 09-Apr-2015

Un tânăr pacient diagnosticat cu insuficienţă renală cronică e ca un condamnat. Organismul lui se degradează progresiv. El trebuie să stea ţintuit 4 ore în pat de câte 3 ori pe săptămână la un centru de dializă pentru ca aparatele să-i cureţe sângele de toxine, preluând astfel funcţia rinichilor.

Problema e că odată cu toxinele, are loc şi eliminarea vitaminelor şi proteinelor, iar bolnavul cu imunitatea scăzută este expus infecţiilor, trombozelor, hipertensiunii sau calcifierilor osoase. Dezvoltarea firească a organismului este împiedicată, iar rata lui de supravieţuire depăşeşte arareori 7 ani din momentul diagnosticării. Chiar şi în cazul unui transplant reuşit, riscul de cancer creşte de 100 de ori. Pe scurt, vorbim despre o luptă constantă pentru viaţă.

Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie Claudia Safta condusă cu însufleţire de Emanuel Ungureanu este un proiect unic în România, care încearcă să ofere acestor 52 de copii şi tineri membri speranţă şi sprijin concret. Taberele de recreare organizate de asociaţie sunt ca o oază pentru ei. Efortul material este uriaş. Situaţia multor bolnavi e dramatică. Însă, unele vieţi chiar se pot schimba, cum e cazul Paulei:http://www.ziardecluj.ro/lectie-de-optimism-paula-tanara-ca…

Pentru această cauză mi-am propus eu să alerg Maratonul Internaţional AROBS Cluj. Şi toţi cei 173 de kilometri care mă despart de el. Voi porni din Pasul Tihuţa, din Campusul Tăşuleasa Social şi voi alerga pe o şosea naţională intens circulată ziua şi noaptea, indiferent de condiţiile meteo. Aceşti copii au nevoie de ajutorul vostru acum. Urmează paşii necesari pentru a dona o sumă fixă sau 1 leu/km, respectiv 215 lei în total, cât sper să reuşesc să alerg. Detalii aveţi aici:http://fundatiacomunitaracluj.ro/Participant-Maratonul-Inte…

Pentru cei care se pregătesc de Paşti, vă doresc o săptămână luminată şi zile pline, aşa cum vă doriţi. Ne reauzim de luni încolo. AMR 9 zile. Cu drag, Tibi Uşeriu.

(Aventura lui Tibi Useriu este susţinută de Tasuleasa Social, Quantum sport şi Fundaţia Romania One. Fotografii de la antrenament – Voicu Bojan Diafragma 9)

Gletscher Marathon Pitztal - Imst

Publicat in: Competitii Creat de : 07-Jul-2014

semimaraton montan - Gletscher Marathon Pitztal - Imst